Vannpolo Junior NM – Namos

20171112_104510

Helgen 11. og 12. november arrangerte Namsos Vannpoloklubb Junior NM i Vannpolo.

Vika deltok med ett lag bestående av: Breno, Rafael, Marko, Stian, Werner, Kristian, Kasper og Pål. I tillegg fulgte to fedre med som supportere. 6 av spillerne fløy opp, mens 2 kjørte sammen med fedrene. Alle kom samtidig til hotellet. De som kom med fly ble hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. En stor takk til Namsos for deres gjestfrihet.

Selve konkurransen startet på lørdag formiddag. Norby vannpoloklubb valgte å fly opp på lørdagen. Det medførte at de fikk lite pause før første kamp. Det var kun 3 lag som stilte, dette skyldes dels en lang og tidkrevende reise samt det faktum at vannpolomiljøet er lite, men økende, og mange lag har derfor vanskeligheter med å stille fullt lag. Norby hadde kun 5 spillere og fikk låne spillere fra Namsos og Vika. Kampoppsettet var som følger:

Lørdag:

Norby -Vika IF

Vika IF – Namsos

Namsos – Norby

Søndag:

Norby – Vika IF

Vika – Namsos

Namsos vant alle sine kamper, Norby tapte alle sine, men Vika slo Nordby og tapte mot Namsos.

Svømmehallen, hvis man kan kalle det hall, har fått navnet Oasen. Anlegget er skutt ut i fjellet og inneholder 50m basseng med stupetårn samt styrketreningsrom og en liten kafé hvor man kan kjøpe forfriskninger. Det virker at det er stor interesse for svømmesporten generelt og for vannpolo spesielt i Namsos.

Vi ble tatt godt imot, selv om det, som seg hør og bør, var diskusjoner rundt enkelte dommeravgjørelser. Spillerne var toppmotiverte og adrenalinet kokte. Ved enkelte anledninger ble det høy temperatur, men totalt sett hadde laget en god opplevelse.

Hensyntatt at vårt lag besto av spillere fra 13 år til 21 år, er det klart at de yngste har mye å lære – og det var en god og lærerik erfaring. Det som var spesielt fint å oppleve var hvor sammensveiset gruppen synes å være. Alle de eldre tok ansvar og inkluderte de yngste, de følte de ble tatt alvorlig og fikk være med på diskusjonene, samtidig som de yngste visste ydmykhet og høflig respekt for de eldre.

Min oppfatning er at med den stammen vi har i juniorlaget samtidig som vi forhåpentligvis klarer å rekruttere flere, bør alt ligge til rette for at Vika -IF kan bidra til vekst i vannpolomiljøet.

Av: Bjarne Lothe


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s